Οι λιχουδιές της Λεμονιάς

Οι λιχουδιές της Λεμονιάς
Lemonia's Delights

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΛΑΔΕΡΑ (ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ)

ΥΛΙΚΑ:
500 ΓΡ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ (ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ)
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΚΑΡΟΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΚΥΜΙΝΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/4 ΦΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ.ΘΕΛΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΥΛΩΣΟΥΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ Κ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΦΕΤΑΣ,ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ!!

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

200 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ Ή ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
250 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
250 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
5 ΑΥΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΦΛ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΣΚΟΝΗ
1 ΦΛ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
1 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΜΙΞΕΡ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ Κ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ.ΑΦΟΥ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Κ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΑΥΓΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ) Κ ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ Κ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΣΕΡΚΙ Κ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΚΑΟ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 20' ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ!

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ:

6 ΑΥΓΑ
1 1/2 ΦΛ ΤΣ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΜΠΕΚΙ
1 1/4 ΦΛ ΑΛΕΥΡΙ
4-5 ΜΗΛΑ
1 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΛΑ
100 ΓΡ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
250 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ Ή ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Ή ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.ΜΕ ΤΟ 1/4 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ,ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΠΛΕΝΟΥΜΕ Κ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ,ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΛΛΑ Κ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΤΟ ΜΠΕΚΙ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΣΤΕΓΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ 1/4 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ 1 ΦΛ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ 3' ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 1 ΒΑΝΙΛΙΑ Κ 1 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΒΡΑΧΕΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΚΥΜΙΝΟ
1/4 ΦΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΞΥΔΙ
250 ΓΡ ΦΕΤΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΡΥΠΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ.ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ (ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΑΠΕΞΩ Η ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ) Κ ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ.ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΕΣ ΤΟΥ BBQ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ,ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ.ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΝΤΑΝΟ,ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ,ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΑΣ.ΤΕΛΟΣ ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

 1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ Κ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ,ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΙΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1/2 ΚΙΛΟ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ
ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ,ΤΟ ΞΥΔΙ, ΤΟ ΛΑΔΙ,ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Κ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ Κ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ!!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΟΨΙΧΑ

ΥΛΙΚΑ:

 500 γρ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΑΚΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΒΟΥΡΟΨΙΧΑ
ΠΙΠΕΡΙ,ΚΥΜΙΝΟ,ΑΛΑΤΙ Κ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ
ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑϊΝΤΑΝΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ,ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ Κ ΤΗΝ ΚΑΒΟΥΡΟΨΙΧΑ Κ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΩΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ,ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Κ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ!

ΡΕΒΥΘΟΠΙΛΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ

ΥΛΙΚΑ:

 1 KOYΠΑ ΡΕΒΥΘΙΑ
1 ΦΛ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΚΥΜΙΝΟ
1/4 ΦΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΣ ΣΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΣΟΔΑ Κ ΑΛΑΤΙ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΟΔΑ Κ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ.ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ Κ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΘΥΝΕΙ (ΣΥΒΡΑΣΗ) Κ ΤΟ ΒΑΖΩ Κ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΡΥΖΙ.ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΕΙ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Μ Κ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ Κ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ!!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ:

 1 ΚΙΛΟ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
800 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ,ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ Κ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΑ 4,ΤΙΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ Κ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΝΥΧΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ,ΞΑΦΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Κ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΜΕΣΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΒΑΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! 

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

ΥΛΙΚΑ:

 2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
1 ΠΙΠΙΕΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ Η ΜΠΟΥΚΟΒΟ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
1/4 ΦΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΕΤΑ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΚΥΜΙΝΟ,ΡΙΓΑΝΗ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ,ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ,ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Κ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΟΥ,ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Κ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΑΚΙ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΡΕΞ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ Η ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ Κ ΤΟ ΠΑΚΕΤΑΡΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ!!

ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΛΑΜΙΑΣ)

ΥΛΙΚΑ:

 1 1/2 ΦΛ ΤΡΑΧΑΝΑ
1 ΚΥΒΟ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1/2 ΦΛ ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΚΥΜΙΝΟ
200 ΓΡ ΦΕΤΑ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Κ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ.ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΒΡΑΣΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ Κ ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ!!

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΤΗΣ ΛΕΜΟΝΙΑΣ

Υλικά
  • 300 γραμμ. ροδάκινα (καθαρισμένα και πολτοποιημένα)
  • 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (πολύ παγωμένη)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμμ.)
  • Φρέσκα φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση
Βυθίζουµε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10΄ να µουλιάσει και να φουσκώσει.
Τοποθετούµε τα πολτοποιηµένα (πούλπα) ροδάκινα σε κατσαρόλα. Προσθέτουµε τη ζάχαρη. Σε χαµηλή φωτιά ανακατεύουµε να λιώσει η ζάχαρη.
Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε, ανακατεύοντας, στο µείγµα φρούτου. Αφού διαλυθούν οι ζελατίνες αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει για λίγο.
Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος στον κάδο του µίξερ µε το σύρµα ή µε µίξερ χειρός σε παχύρρευστη µορφή. Προσθέτουµε τη χτυπηµένη κρέµα στο µείγµα φρούτων. Απαλά ανακατεύουµε και ισοµοιράζουµε σε 5-6 ποτήρια. Γαρνίρουµε µε φρέσκα φρούτα.

Επιπλέον χρόνος παγώµατος

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
από το site της Αργυρούλας μου : http://www.argiro.gr/

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
200 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1/2 ΦΛ ΓΑΛΑ
1/2 ΦΛ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,ΤΟ ΜΕΛΙ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΑΦΟΥ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ.ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Κ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΧΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΡΕΠΕΣ,ΒΑΦΛΕΣ,ΚΕΙΚ,ΚΟΡΜΟΥΣ

ΚΡΕΠΕΣ

ΥΛΙΚΑ:


2 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ

700 ml ΓΑΛΑ
4 ΑΥΓΑ
16 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
4 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

2 Κ.Σ. ΛΑΔΙ
1/4 Κ.Γ.ΚΑΝΕΛΛΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



BAZOYME TA ΥΛΙΚΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ Κ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΣΥΡΜΑ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΑΙΟΣ ΧΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ Η ΣΕ ΚΡΕΠΙΕΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ Κ ΤΟ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ,ΤΗ ΓΥΡΝΑΜΕ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΦΟΥ ΨΗΘΕΙ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ,ΤΗΝ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΕΙΜΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ Κ ΤΗ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΕΡΙΧΥΣΟΥΜΕ Κ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

 1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΙΜΙΓΛΑΔΙ ΧΟΝΤΡΟ
2 1/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ (Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ)
2 ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
5-6 ΚΑΡΦΑΚΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



 ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Κ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΑΣΠΩΣΕΙ Κ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ.ΒΡΑΖΩ ΞΕΧΩΡΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΑ ΞΥΛΛΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ,ΤΑ ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΡΟΠΙ Κ ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ Κ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Κ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΟΛΙΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ) Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΧΑΛΒΑΣ Κ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ Κ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΕΡΑ ΚΡΗΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:


2 1/2 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 1/2 >> ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΟ ΡΑΚΙ
1 ΜΠΕΚΙ
1 Κ.Γ. ΑΜΜΩΝΙΑ
1/2 Κ.Γ. ΣΟΔΑ

1 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ
ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ(ΤΟ ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣ)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΛΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΔΙΑΛΥΘΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΕΛΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΑ,ΤΟ ΡΑΚΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ,ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΤΗ ΣΟΔΑ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΕ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ,ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ Κ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ

ΨΥΧΟΠΙΤΑ ('Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ)

Μία πίτα η οποία είναι νηστίσιμη.Στο νησί μου,τη Ρόδο την φτιάχνουμε κάθε ψυχοσάββατο μαζί με τα κόλλυβα και τα μοιράζουμε για να "ηρεμήσουν" οι ψυχές όπως έλεγαν τότε οι παλιοί,δεν το συνηθίζουν πολλοί αλλά όσοι το ξέρουν αυτό το έθιμο και θέλουν φτιάχνουν αυτήν την πίτα.Η συνταγή που σας δίνω μπόρει να χρησιμοποιηθεί και σα συνταγή για φανουρόπιτα!


ΥΛΙΚΑ:


1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΡΙΝΕΣ (ΕΚΤΟΣ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ)
1 ΜΠΕΚΙ
ΑΠΟ 1 ΠΡΕΖΑ ΜΑΧΛΕΠΙ,ΚΑΝΕΛΛΑ,ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ,ΜΑΣΤΙΧΑ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ,ΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙ! ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ Κ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙ Η ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΤΕ Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ:


250 ΓΡ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ (ME Ή ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕΣΑ)
1 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1/2 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΜΠΕΚΙ
3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΦΑΡΙΝΑ
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΤΟ ΜΕΛΙ Κ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΞ ΜΑΡΕΓΚΑ Κ ΦΑΡΙΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙ!ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ Κ ΑΛΕΥΡΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΟΣ Ή ΣΕ ΘΗΚΕΣ ΓΙΑ MUFFINS ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΓΙΑ 20' ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙ Ή ΜΑΧΑΙΡΙ,ΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS ΚΑΙ 55' ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΕΙΚ! ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ!

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ


Η φανουρόπιτα είναι μια νηστίσιμη πίτα που προσφέρετε στους πιστούς ως ευλογία κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Σύμφωνα με το έθιμο, η  φανουρόπιτα είναι ένα γλυκό το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε όλο το χρόνο για να μας φανερώσει ο Άγιος αυτό που θέλουμε υλικό ή εσωτερικό,αρκεί να το κάνουμε με πίστη!




ΥΛΙΚΑ:

 1 ΦΛ ΛΑΔΙ (3/4 ΛΑΔΙ ΑΣΠΡΟ Κ 1/4 ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ)
1 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΦΛ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
330 ML ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 ΦΑΡΙΝΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΣΟΥΣΑΜΙ Κ ΜΑΥΡΟΣΗΣΑΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ΧΤΥΠΑΜΕ ΛΑΔΙ Κ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ,ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ Κ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΡΙΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΨΗΘΕΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙ Η ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ!!






Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:


1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΟΥΖΟ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
1 ΚΙΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ


ΓΕΜΙΣΗ:


8 ΜΗΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ
3/4 ΦΛΥΤΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1/2 ΦΛ ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΣΕ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΩ ΛΑΔΙ,ΖΑΧΑΡΗ,ΚΡΑΣΙ,ΟΥΖΟ,ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΣΟΔΑΑ Κ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΛΕΡΙ Κ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΤΗ ΖΥΜΗ Μ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.
ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Κ ΨΗΝΩ ΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑ ΤΑ ΜΗΛΑ Κ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ.ΠΑΙΡΝΩ ΛΙΓΗ ΖΥΜΗ Κ ΤΗΝ ΠΛΑΘΩ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙ,ΤΗΝ ΠΑΤΑΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ Μ ΓΙΑ Ν'ΑΝΟΙΞΕΙ,ΒΑΖΩ ΓΕΜΙΣΗ Κ ΚΛΕΙΝΩ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ.ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΛΑΔΟΜΜΕΝΟ ΤΑΨΙ Κ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΣΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30' ΜΕΧΡΙ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΡΩΜΑ (ΔΕ ΡΟΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΥΓΑ)

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ Κ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

 3 ΦΛ ΑΛΕΥΡΙ
1 1/2 ΦΛ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΓΛ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
150 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
3 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΟΥ
1 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΦΛ ΚΟΝΙΑΚ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
2 Κ.Γ. ΜΠΕΚΙ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
100 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗ ΖΧΑΡΗ,ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.ΡΙΧΝΩ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ,ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ Κ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ.ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ 1/2 ΩΡΑ.ΠΑΙΡΝΩ ΛΙΓΗ ΖΥΜΗ,ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΦΥΛΛΟ Κ ΚΟΒΩ ΜΕ ΚΟΥΠ ΠΑΤ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ.ΑΛΕΙΦΩ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΝΑ ΤΑΨΙ Κ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩ.ΤΑ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20'. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΜΕ 400 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΕ 1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ Κ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ,ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΜΕΤΑ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ Κ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΙΣΚΟΤΙΕΡΑ!


ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

 3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο
1/2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
3 κουταλάκια μπέκι πάουντερ
1 φλυτζάνι χυμό μανταρινιού
1/2 κουταλάκι ξύσμα μανταρινιού
λίγο βούτυρο λιωμμένο για το άλειμμα της φόρμας
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
ζάχαρη άχνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε το χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, το κονιάκ, τις σταφίδες και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέκιν. Τα χτυπάτε ώσπου να γίνει το μίγμα αφράτο.
Αλείφετε μια φόρμα με λίγο βούτυρο και αφού πασπαλίζετε με τη φρυγανιά, ρίχνετε το μίγμα, το στρώνετε και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45'.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο το κέικ και το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα. Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Μπορείτε να αντικαταστίσετε τις σταφίδες για όσους δε σας αρέσουν με σοκολάτα


CAKE FULL CHOCOLATE

ΥΛΙΚΑ:

 250 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 1/2 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ
5 ΑΥΓΑ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΦΛ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
1 ΜΠΕΚΙ
2 ΦΛ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
1 ΦΛ ΚΑΚΑΟ


ΓΛΑΣΟ:


 200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΟ ΚΑΚΑΟ Κ ΤΕΛΟΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΜΠΕΚΙ Κ ΜΑΡΕΓΚΑ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ Κ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΚΑΟ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ Κ ΤΗΝ ΑΧΝΗ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣ,ΜΟΛΙΣ ΛΙΩΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΤΟ ΜΕΛΙ Κ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 5' Κ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ!


Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

 250 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
250 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
5 ΑΥΓΑ
1 ΣΦΗΝΟΠΟΤΗΡΟ ΚΟΝΙΑΚ
ΒΟΥΤΥΡΟ Κ ΚΑΚΑΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ



 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΡΕΜΩΣΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ.ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΚΑΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 15' Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΙΑ 8'-10'!!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ:


5 ΑΥΓΑ
6 ΜΗΛΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
3 ΦΛ ΦΑΡΙΝΑ
1 1/2 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ ΛΑΔΙ
1 ΜΠΕΚΙ( ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΑΡΙΝΑ)
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΕ ΜΠΟΛ ΜΕ ΝΕΡΟ Κ ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΛΑΔΙ,ΖΑΧΑΡΗ,ΑΥΓΑ,ΜΠΕΚΙ,ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΚΑΝΕΛΛΑ,ΚΟΝΙΑΚ Κ ΦΑΡΙΝΑ,ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ Κ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΩ.ΨΗΝΩ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΕΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ!!
 ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΕΙΚ,ΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ,ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕΣΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ,ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΨΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ!! 

ΚΟΤΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

 500 ΓΡ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΞΥΣΜΕΝΗ
ΛΙΓΟ ΔΥΟΣΜΟ
ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΡΙΓΑΝΗ,ΚΥΜΙΝΟ
1/2 ΦΛ ΓΑΛΑ
1/2 ΦΛ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
1 ΑΥΓΟ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ Κ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ Κ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ..ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ Η ΠΟΥΡΕ!

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΛΕΚΤΗ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ

ΥΛΙΚΑ: 


2 ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΟΛΥ ΠΑΓΩΜΕΝΗ
    250 ΓΡ ΖΑΜΠΟΝ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
    250 ΓΡ ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
    1 ΑΥΓΟ
    4 Κ.Σ. ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
    ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
    7 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
    1 ΑΥΓΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΥΓΟΥΛΩΜΑ


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

     ΑΝΟΙΓΩ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ Μ. ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ,ΚΟΒΩ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ Μ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ Κ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ Κ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.ΣΤΡΩΝΩΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΦΥΛΛΟΥ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Κ ΚΟΒΩ ΛΩΡΙΔΕΣ ΙΣΟΥ ΠΑΧΟΥΣ Κ ΑΠ'ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΟΙ 2 ΛΩΡΙΔΕΣ ΠΑΝΩ Κ ΟΙ 2 ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΩ Κ ΚΑΛΥΠΤΩ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Κ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΩ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΔΕΞΙΑ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΑΥΓΟΥΛΩΝΩ Κ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 220 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 5' Η ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΕΙ!!






ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

 375 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
25 ΓΡ ΤΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
250 ML ΓΑΛΑ
3 Κ.Σ. ΛΑΔΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΑΥΓΟ
50 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ Κ ΚΕΤΣΑΠ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ hOT DOG
1 ΑΥΓΟ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ Κ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΙΜΑ



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ANAKATEYOYME ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΕ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΦΥΛΛΟ Κ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ (ΜΑΖΙ Κ ΚΕΤΣΑΠ Κ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ HOT DOG) Κ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ.ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ,ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΩΝΟΥΜΕ Κ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ!




 


ΕΛΙΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ "ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΗΣ"



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

 250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ...




ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:


 500 ΓΡ ΕΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
300 ΓΡ ΦΕΤΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΠΙΠΕΡΙ,ΡΙΓΑΝΗ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΕ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ Κ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ 1 Κ.Σ. ΓΕΜΙΣΗ Κ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΛΛΑΚΙ.ΤΑ ΕΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ

ΜΠΡΟΚΟΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ LIGHT ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ





ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥΣ Κ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ,ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ Κ ΓΕΥΣΗ Κ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!

 ΥΛΙΚΑ:



250 ΓΡ ΠΕΝΝΕΣ Ή ΒΙΔΕΣ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
5 ΤΟΥΦΕΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ
100 ΓΡ ΦΕΤΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

BΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΙΑ 5' ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΟΧΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ,ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΒΡΑΣΕ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Κ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΥΨΕΙΣ!

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΤΗ ΖΥΜΗ

 
 


ΥΛΙΚΑ:

1 ΦΛ ΦΥΤΙΝΗ
1 ΦΛ ΛΑΔΙ
1 ΦΛ ΡΕΓΚΑΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΦΛ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΑΔΙΑΛΥΤΟ
2 ΑΥΓΑ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΚΙ
800 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ (ΠΕΡΙΠΟΥ,ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ)
ΣΟΥΣΑΜΙ Κ ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ



ΓΕΜΙΣΗ:

500 ΓΡ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
600 ΓΡ ΜΥΖΗΘΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΤΙΝΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ,ΤΑ ΑΥΓΑ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΟ ΡΕΓΚΑΤΟ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ,ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ Κ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ.ΑΥΓΟΥΛΩΝΟΥΜΕ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ!

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:

250 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
3 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ ΞΕΡΗ
1/2 ΚΙΛΟ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΡΔΑΜΟ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΝΑ.ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 175 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΑ Κ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΤΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΠΟΛΥ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΜΑΓΙΑ Κ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ,ΤΟ ΚΑΡΔΑΜΟ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ).Τ'ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 40'.ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ,ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Κ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 2 ΜΕΡΗ.ΤΟ 1 ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΛΕΠΤΟ.ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΠΟΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ Η ΜΑΥΡΗ Κ ΚΑΝΕΛΛΑ,ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠ'ΤΗ ΜΑΚΡΙΑ ΠΛΕΥΡΑ Ν'ΑΠΑΝΩΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΙΕΣ Κ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ-ΛΩΡΙΔΕΣ.ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ Κ ΤΗΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟ,ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ,ΙΣΑ ΙΣΑ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΝΩΤΙΖΟΥΜΕ,ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΙΑ Κ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΧΟΥΣ 2 ΔΑΧΤΥΛΩΝ Κ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ MUFFINS.ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΥ,ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,ΦΡΟΥΤΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΣΑΣ!!