Οι λιχουδιές της Λεμονιάς

Οι λιχουδιές της Λεμονιάς
Lemonia's Delights

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Σαλάτα με Πέστο Dirollo Καπνιστό

Υλικά
150 gr. ανάμικτη σαλάτα (λόλα, ρόκα, ραντίτσιο κτλ.)
125 gr. Dirollo Mozzarella
8 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο
Για το πέστο με Dirollo Καπνιστό:
2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
50 gr. Dirollo Καπνιστό
1 σκελίδα σκόρδο
80 ml. ελαιόλαδο


Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το πέστο: αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα φύλλα βασιλικού, τα πολτοποιούμε με το σκόρδο και το Dirollo Καπνιστό, προσθέτωντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
2. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις σαλάτες, προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις λιαστές ντομάτες, την mozzarella κομμένη σε κύβους και ραντίζουμε με το μπαλσάμικο.
3. Περιχύνουμε με το πέστο, προσθέτουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε αμέσως.http://smartsyntayes.gr/salata-me-pesto-dirollo-kapnisto/

Σαλάτα με Παντζάρι, Dirollo Cottage και Καρύδια

Υλικά
2 βολβούς παντζάρι
1 λόλα
1 ματσάκι ρόκα
1 σαλάτα πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
100 gr. Dirollo Cottage
80 gr. καρύδια
60 ml. χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση
1. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λαχανικά,  προσθέτουμε τα παντζάρια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη,  το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και τα καρύδια.
2. Στο μπλέντερ ανακατεύουμε το Dirollo Cottage, το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό του πορτοκαλιού.
3. Περιχύνουμε την σαλάτα και σερβρίρουμε αμέσως.http://smartsyntayes.gr/salata-me-pantzari-dirollo-cottage-kai-karydia/

Καλαμάρια Γεμιστά

http://smartsyntayes.gr/kalamaria-gemista/

Υλικά
1000 gr. καλαμάρια
350 gr. φέτα σκληρή
200 gr. Dirollo Mix
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml. ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι




Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε καλά και αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας, τα περιχύνουμε και τα μαρινάρουμε για 2 ώρες.
2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τυριά τριμμένα, τα πλοκάμια, την ντομάτα και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
3. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
4. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 40 λεπτά