ΥΛΙΚΑ:
750 ΓΡ ΦΥΤΙΝΗ
1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
2 ΚΙΛΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΑΥΓΑ
ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ
1/2 ΚΙΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΑ Κ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΦΥΤΙΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΚΑΛΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΑ ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ,ΤΗ ΣΟΔΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΕ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 5' ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ Κ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ,ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ Κ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ!!!
Όλοι ξέρετε τα τσουρέκια,είτε σκέτα είτε με σταφίδες,εγώ πήρα μια συνταγή από τη Θεσσαλονικιά τη θεία μου τη Σούλα κ με το γνωστό ζαχαροπλαστείο Τερκενλής γνωστό για τα τσουρέκια τοθ τα γεμιστά κ επικαλυμμένα έκανα αυτή την παραλλαγή,ελπίζω να σας αρέσει,καλή επιτυχία
ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΦΛ ΓΑΛΑ
50 ΓΡ ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ
1 ΦΛ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
1 1/2 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ
5 ΑΥΓΑ
8 ΦΛ ΑΛΕΥΡΙ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΙΣΟ ΦΛ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)
ΑΠΟ 1 Κ.Γ. ΜΑΧΛΕΠΙ,ΚΑΚΚΟΥΛΕ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1/2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΧΛΙΑΡΕΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ 1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ.ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ Κ ΤΗ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΗΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ 1 ΦΛ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΤΑ 8 ΦΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Κ ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΟ ΝΑ Κ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ 15' ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΣ ΥΛΙΚΑ. ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ Κ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ,ΕΠΕΙΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΦΡΙΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ,ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΑΣ Κ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΧΛΙΑΡΟΣ Κ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΞ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 4-5 ΩΡΕΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΝ Η ΤΡΥΠΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ,ΑΝ Η ΤΡΥΠΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΚΟΡΔΟΝΙΑ Κ ΤΑ ΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΕΡΕΝΤΑ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Κ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ,ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΥΟ ΑΚΡΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΟΡΔΟΝΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΓΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΕΞΩ Κ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ Κ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΑΥΓΟ ΜΕ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ Κ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ( ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ Ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΚΑΝΑΣ Ή ΕΝΑ ΓΛΑΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ Κ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ Η ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ) Κ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 20'-25' ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ...ΕΓΩ ΤΑ ΕΚΑΝΑ Κ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΟΥΤΕ 1,ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!
ΥΛΙΚΑ:
4 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ Ή ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ
ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ,ΛΙΓΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ Κ ΛΙΓΟ ΜΑΣΤΙΧΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΑ ΑΛΕΥΡΙΑ ΜΑΣ Κ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΗ ΜΑΓΙΑ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Κ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ Ή ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΜΑΣ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΓΚΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 1/2 ΩΡΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΖΥΜΗΣ Κ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ,ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ Κ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 20' ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.
ΥΛΙΚΑ:
4-5 ΛΕΜΟΝΙΑ (ΧΥΜΟ Κ ΞΥΣΜΑ) Ή ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1.5 ΛΙΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ Κ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥΣ Κ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ Κ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ 3 ΩΡΕΣ,ΠΙΑΝΟΥΜΕ Κ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΞΥΣΜΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥΡΩΣΑΜΕ ΣΕ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ 1.5 ΛΙΤΡΟΥ Κ ΤΟ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ ΜΕ ΝΕΡΟ Κ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Κ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!! ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ Κ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ Μ ΤΗ ΛΑΤΡΕΨΕ..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΥΛΙΚΑ:
250 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/2 ΦΛ ΓΑΛΑ
1 1/2 ΦΛ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ
8 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
1/4 ΦΛ ΚΟΝΙΑΚ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
2 1/2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
500 ΓΡ ΤΡΟΥΦΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Κ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ Κ ΤΟ ΚΑΚΑΟ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ.ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ Κ ΤΑ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ.ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ Κ ΤΑ "ΒΟΥΤΑΜΕ" ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ (ΕΜΕΝΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ Κ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟ ΣΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ,ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΩ) ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ Ή ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΣΚΟ Κ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ!!
ΥΛΙΚΑ:
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ Ή ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΦΛ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ ΓΑΛΑ
4 ΑΥΓΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ
5 ΒΑΝΙΛΙΕΣ Ή 1 ΛΟΒΟΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ Ή 2 Κ.Γ. ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
3 ΦΛ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ Κ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ.ΤΕΛΟΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΡΕΓΚΑ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΛΛΑΞ ΑΛΕΥΡΙ Κ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΜΑΣ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45'-50' ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΙ,ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΣ Κ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 35'.ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ!! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΥΛΙΚΑ:
250 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΄Η ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2 Κ.Σ. ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
2 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
1 ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΛΕΙΨΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΜΙΞΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟ,ΕΜΕΝΑ Μ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ 400 ΓΡ . ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΤΡΙΦΤΗ ΠΟΥ ΠΛΑΘΕΤΕ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ.ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ,ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ Κ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΑΤΙ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟΣΗΣΑΜΟ Ή ΜΕ ΤΡΙΜΜΡΝΟ ΤΥΡΑΚΙ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30'.