Οι λιχουδιές της Λεμονιάς

Οι λιχουδιές της Λεμονιάς
Lemonia's Delights

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ:

4 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ Ή ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ
ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ,ΛΙΓΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ Κ ΛΙΓΟ ΜΑΣΤΙΧΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΑ ΑΛΕΥΡΙΑ ΜΑΣ Κ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΗ ΜΑΓΙΑ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Κ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ Ή ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΜΑΣ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΓΚΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 1/2 ΩΡΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΖΥΜΗΣ Κ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ,ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ Κ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 20' ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.

Σπιτική λεμονάδα ή πορτοκαλάδα

ΥΛΙΚΑ:


4-5 ΛΕΜΟΝΙΑ (ΧΥΜΟ Κ ΞΥΣΜΑ) Ή ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1.5 ΛΙΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΕΡΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ Κ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥΣ Κ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ Κ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ 3 ΩΡΕΣ,ΠΙΑΝΟΥΜΕ Κ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΞΥΣΜΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥΡΩΣΑΜΕ ΣΕ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ 1.5 ΛΙΤΡΟΥ Κ ΤΟ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ ΜΕ ΝΕΡΟ Κ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Κ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!! ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ Κ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ Μ ΤΗ ΛΑΤΡΕΨΕ..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!