Μία πίτα η οποία είναι νηστίσιμη.Στο νησί μου,τη Ρόδο την φτιάχνουμε κάθε ψυχοσάββατο μαζί με τα κόλλυβα και τα μοιράζουμε για να "ηρεμήσουν" οι ψυχές όπως έλεγαν τότε οι παλιοί,δεν το συνηθίζουν πολλοί αλλά όσοι το ξέρουν αυτό το έθιμο και θέλουν φτιάχνουν αυτήν την πίτα.Η συνταγή που σας δίνω μπόρει να χρησιμοποιηθεί και σα συνταγή για φανουρόπιτα!
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ,ΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙ! ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ Κ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙ Η ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΤΕ Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!
ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΡΙΝΕΣ (ΕΚΤΟΣ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ)
1 ΜΠΕΚΙ
ΑΠΟ 1 ΠΡΕΖΑ ΜΑΧΛΕΠΙ,ΚΑΝΕΛΛΑ,ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ,ΜΑΣΤΙΧΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΡΙΝΕΣ (ΕΚΤΟΣ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ)
1 ΜΠΕΚΙ
ΑΠΟ 1 ΠΡΕΖΑ ΜΑΧΛΕΠΙ,ΚΑΝΕΛΛΑ,ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ,ΜΑΣΤΙΧΑ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ,ΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙ! ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ Κ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙ Η ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΤΕ Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου